Aanbod

Celebration Day for Girls

Herinner je zelf jouw menarche, jouw eerste maandstonden? Hoe heb je dit beleefd? Wat kreeg je als informatie? Voelde je je omringd, gedragen? Was er ruimte om even stil te staan, ruimte om te vieren?

 

Misschien nadert jouw (klein)dochter ook de menarche en wil je een moment creëren waarin niet alleen het informatieve luikje aan bod komt, maar waar ook verbinding, creativiteit en het vieren van die mooie nieuwe fase een grote rol spelen.

 

Dan is een Celebration Day for Girls iets voor jullie!

 

Een Celebration Day for Girls is een warme en gezellige workshop voor meisjes van 10 tot 12 jaar, samen met hun vrouwelijke buddy (mama, oma, moeder, meter, ...). Het vrouwelijk lichaam, de cyclus, speels aan de slag, leuke activiteiten, verhalen, de menstruatie, praktische tips, moeder-dochtermomenten, verbinding, creatviteit,... zijn enkele van de ingrediënten van deze fijne workshop-dag.

 

Waarom een Celebration Day for Girls? 

 

❤️ om dochters en hun moeders te ondersteunen tijdens die eerste stappen in de puberteit en de veranderingen die hiermee gepaard gaan

 

❤️ om meisjes vertrouwen te geven in zichzelf en in de weg die voor hen ligt, kortom: om te empoweren!

 

❤️ om meisjes positief voor te bereiden op de eerste maandstonden en de veranderingen in de puberteit

 

❤️ om kennis te maken met het prachtige cadeau die we hebben gekregen van Moedertje Natuur: de cyclus, onze vrouwenkracht!

 

❤️ om dochters in een warme, omhullende vrouwenkring te verwelkomen bij het starten van hun leven als jonge vrouw

 

❤️ om stil te staan bij die belangrijke overgang, om te verbinden, om te vieren

 

 

Celebration Day for Girls onder de loep

 

De workshop duurt een hele dag. We starten de dag samen om 9u30 (welkom vanaf 9u15).

Als creatieve bezige bijtjes zoemen we doorheen de ochtend. Op een leuke wijze duiken we het cyclusverhaal in. De meisjes krijgen uitleg over het vrouwelijk lichaam en de veranderingen in de puberteit. De maandstonden komen uitvoerig aan bod en ook alle belangrijke weetjes hieromtrent (maandverbanden, tampons, cups, wat te doen bij een lekje,...). Verhalen worden afgewisseld met doe- en infomomentjes.

Na onze feestelijke lunch samen (potluck...iedereen brengt iets mee om te eten en we delen) begint het meer "feestelijke" gedeelte van de dag. De meisjes worden opgenomen in onze vrouwencirkel. Vrouwenverhalen worden verteld, verbindende moeder-dochtermomenten beleefd. We ronden de dag af met een kleine ceremonie.

 

De Celebration Day for Girls is een creatie van Jane Bennett.

 

Info en aanmelden

Wil je graag de host zijn van een Celebration Day for Girls? Ik kom graag naar jullie toe! Bel me, schrijf me, laat me maar iets weten;-).

 

Celebration Day for Girls op zondag 28 april in Vinderhoute (nabij Gent en Drongen), van 9u30-17u

De workshop gaat door in het creatieve paradijsje van VZW Carton-Fou, in Vinderhoute, op een boogscheut van Gent. Gezellig cocoonen binnen, een wandeling buiten, de schaapjes gedag zeggen, soep drinken rond het vuur (als het weer het toelaat)... Welkom!

 

 

Celebration Day For Girls op zaterdag 31 augustus in Vinderhoute, van 9u30-17u.

Deze dag heeft nog iets extra's omdat de workshop doorgaat in de mooie Bell-tent middenin de tuin van Carton-Fou, met het blaten van de schapen en het ruisen van de bomen als achtergrondmuziek.

 

Inschrijving: 80 euro per vrouw-meisje-duo

Graag inschrijven voor 1 van deze dagen? Stuur mij een mailtje:-).

 

Aankomende data

zondag 28 april 2024 in Vinderhoute (nabij Gent), van 9u30-17u. Welkom vanaf 9u15.

of

zaterdag 31 augustus 2024 in Vinderhoute, van 9u30-17u. Welkom vanaf 9u15.

 

Adres: Neerstraat 28, 9921 Lievegem (Vinderhoute).

Contact opnemen
Bel me, schrijf me, laat me maar iets weten.
info@praktijkrozerood.be
+32 474 40 38 12
/praktijkrozerood
@praktijkrozerood
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte. Schrijf je hier in, dan stuur ik je af en toe een mailtje.
Met de aanmelding geef je toestemming om het e-mailadres op te slaan voor promotiedoeleinden van Praktijk Rozerood. Meer info: zie 'Legal'.
© Praktijk Rozerood, 2022
0872.929.130
Webdesign door PixelTales
cross