Over

Kennismaken met Praktijk Rozerood

Hoi,

Ik ben Marieke Lantsoght, osteopaat, maar bovenal vroedvrouw in hart en nieren én cheerleader van de Vrouwelijke Cyclus, onze vrouwenkracht!

Ik geef workshops over de vrouwelijke cyclus aan klein en groot én workshops aan meisjes ter voorbereiding van hun eerste maandstonden. In mijn aanbod zitten dagworkshops, 3daagses en Maankampjes. Wil je graag iets organiseren bij jouw thuis of op school, in een vereniging,... of wil je het aanbod graag wat aangepast ? Dit kan allemaal :-)!

Missie

Eén van mijn levensmissies is om de verbinding met ons (vrouwelijk) lichaam terug te herstellen, te zakken in ons lijf en er opnieuw voeling mee te krijgen.

De menstruele cyclus kleurt ons leven volop: hoe we ons voelen, hoe we in het leven staan en naar de dingen kijken,... Bovendien behoren de maandstonden tot één van 5 de vitale tekens, naast bloeddruk, hartslag, temperatuur en ademhaling: ze tonen aan hoe gezond we zijn.

Dus hoogste tijd om terug connectie te maken met ons bekken, met de cyclus... Hoe beter we de cyclus begrijpen, hoe beter we onszelf kunnen begrijpen en aanvoelen.

Cyclusfeestje

Wist je dat kamerplanten goed groeien als je ze water geeft, aangelengd met menstruatiebloed? En dat de Aboriginals menstruatiebloed gebruiken voor wondheling? Fantastisch toch?! De maandstonden én het hele cyclusverhaal verdienen een positief daglicht. Ik zou zeggen: "Tijd voor een Cyclus-feestje:-)!"

Op het moment van mijn eigen overgang van meisje tot vrouw, het moment van mijn eerste maandstonden, was ik niet in feeststemming. Ik was juist 10 jaar en voelde me nog niet klaar voor die grote verandering. Hoe anders zou het geweest zijn moest ik, naast alle praktische info, ook het wonderlijke cyclusverhaal zou hebben gehoord, met de superkrachten die ermee gepaard gaan? En hoe fijn zou het geweest zijn om zo'n workshop met vriendinnen of met de meisjes van de klas te kunnen meemaken! Allemaal geïnformeerd, openheid, ondersteuning vindend bij elkaar. Daarom ben ik zo enthousiast om de workshops in scholen te geven of aan groepen meisjes juist vóór of aan het begin van de puberteit. Zodat de eerste stappen in hun "cyclisch" leven positief en verbindend zullen zijn.

Mijn parcours

Als jonge vrouw was ik al geboeid door vrouwenkracht, vrouwenlevens. Na mijn 5-jarige opleiding Osteopathie aan het International Academy of Osteopathy in Gent volgde ik mijn interesse en deed ik meerdere postgraduaat opleidingen in België en Frankrijk rond obstetrie en gynaecologie binnen de osteopathie.

Ik werkte als osteopaat, maar de goesting om vroedkunde bij te studeren werd groot. Het leek me fantastisch vrouwen te begeleiden in die volgende passage in hun leven. Ik startte de opleiding Vroedkunde en studeerde af. Na enkele jaren als vroedvrouw te hebben gewerkt, wou ik verder bouwen aan mijn droom: beide disciplines laten samensmelten en vanuit een holistische visie een plek creëren voor (jonge) vrouwen, een plek om connectie te maken met zichzelf, hun lichaam, hun kracht. Dit alles doorspekt met een goede dosis creativiteit, speelsheid en enthousiasme. Praktijk Rozerood werd geboren!

Mijn opleidingen in een notendop

❤️Diploma in de Osteopathie: 5 jarige voltijdse opleiding aan de International Academy of Osteopathy

in Gent

❤️Bachelor in de Vroedkunde aan de Artveldehogeschool Gent

❤️Bijscholing osteopathie tijdens de zwangerschap en als voorbereiding op de bevalling: Parijs, Frankrijk

❤️Bijscholing gynaecologie in de osteopathie: Vendôme, Frankrijk

❤️2 jarige postgraduate opleiding Kinderosteopathie in Panta Rhei, Nederland

❤️Animator van de Cyclusshow

❤️Facilitator Celebration Day For Girls

❤️Connaissance et Maîtrise du périnée (bekkenbodemreëducatie): Frankrijk

❤️Opleiding Counseling Sensiplan (symptothermale methode): Gent

Contact opnemen
Bel me, schrijf me, laat me maar iets weten.
info@praktijkrozerood.be
+32 474 40 38 12
/praktijkrozerood
@praktijkrozerood
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte. Schrijf je hier in, dan stuur ik je af en toe een mailtje.
Met de aanmelding geef je toestemming om het e-mailadres op te slaan voor promotiedoeleinden van Praktijk Rozerood. Meer info: zie 'Legal'.
© Praktijk Rozerood, 2022
0872.929.130
Webdesign door PixelTales
cross