Aanbod

Meisje-Vrouw-en-Maandriedaagse Vinderhoute, Gent

Thuiskomen in je eigen natuur, van meisje tot vrouw...

 

Een driedaagse in Vinderhoute (nabij Gent), voor moeders en hun dochters van 9-12 jaar, die nog niet/bijna/of reeds menstrueren:-). Maar ook oma's met hun kleindochter, meters en metekindje, tantes met nichtje,... zijn van harte welkom! 

We komen samen in de Maantent, een omhullende plek om te cocoonen, om te zakken, om elkaar te ontmoeten. Hét centraal thema: de vrouwelijke cyclus in al haar schoonheid, het vieren van de eerste maandstonden, de ontluikende vrouwenkracht. 

 

Wanneer?

 

Zaterdag 29 juni van 13u tot 20u/ zondag 30 juni van 09u30 tot 16u30/ maandag 1 juli van 09u30 tot 16u30.

 

Herken je dit? 

  • Je herinnert je zelf nog je menarche, je eerste maandstonden en de wat onwennige reactie van je ouders daarop.

  • Je voelde je als meisje niet helemaal goed voorbereid op wat er kwam. Of misschien kreeg je enkel een wat technische uitleg, waarbij je gevoel niet altijd voldoende aan bod kwam.

  • Jij wil het met jouw dochter anders aanpakken als ze haar eerste maandstonden krijgt. Maar hoe dan? Je spreekt er over met vriendinnen, maar ook zij hebben niet echt een idee waar je écht warm van wordt.

Je bent niet alleen.

 

En dat alles in een tijd waarin de druk van sociale media op meisjes zo groot is, en de drang om je te spiegelen aan gefilterde perfect uitziende lichamen die niet eens echt bestaan.

Tijd voor een tegenstroom. Een sprankelende stroom waarbij inspiratie & creativiteit, de vrouwelijke cyclus, ons lichaam, echtheid en de natuur die ons omringt de belangrijke ingrediënten zijn.  

 

Welkom op onze bijzondere Meisje- Vrouw- en- Maandriedaagse!

 

We ontmoeten elkaar in de zomer, in een periode waarin de zon op zijn hoogst staat, in een levendige tuin in Vinderhoute, met blatende schapen, ruisende bomen, zachte grassprietjes tussen de tenen...

Om onszelf als vrouw te vieren, om onze dochters te laten ervaren hoe mooi de vrouwelijke cyclus is, om stil te staan bij ons lichaam, om te voelen én om in onze kracht te staan, om te weten te komen hoe de natuur ons kan ondersteunen, om alle vragen rond de (eerste) maandstonden te beantwoorden, om te cocoonen, jezelf te laten verwennen, … 

 

Wij zorgen voor een veilige cocon van vertrouwen, een setting waar er ruimte is om gewoon "te zijn" in respect voor elkaar en de omgeving, waar alle vragen gesteld kunnen worden zodat jijzelf en jouw dochter in volle verbinding en vertrouwen een onvergetelijk overgangsmoment mogen beleven.

 

 

Wie zijn wij? 

 

Img 20240102 195659

 

Marieke Lantsoght

is vroedvrouw/osteopaat en gefascineerd door het functioneren van het (vrouwelijk) lichaam. Enthousiast, creatief en graag omringd door de natuur.

Met een holistische kijk en een speels karakter geeft ze workshops aan klein en groot over de vrouwelijke cyclus en bereidt ze jonge meisjes voor op de eerste maandstonden en de veranderingen in de puberteit. Ze hecht veel belang aan het stilstaan bij en het vieren van de verschillende overgangsmomenten in het leven , dit ook via mooie rituelen vol symboliek. 

Ze laat vrouwen kennismaken met hun eigen cyclus, hun eigen cadans en is Sensiplan consulent. 

Meer info op www.praktijkrozerood.be

 

 

Resized 1000005154 2758275497565

 

Cora Rutgeerts

geeft al vele jaren yoga aan kinderen, jongeren en volwassenen. Met de opleiding Herborist, Aromatherapeut en Theesommelier in the pocket dompelt ze ons onder in de fascinerende wereld van planten en kruiden. Door met kinderen en (jong)volwassenen te werken, merkte Cora op dat in je eigen kracht staan, in jezelf geloven, een plaats innemen in groep,... niet altijd zo evident is. Ze volgde de opleiding van trainer Rots en Water, een weerbaarheidstraining die je, net als yoga, in jouw lichaam en kracht brengt. 

Met een zachte gedrevenheid en vanuit een grote interesse in de mens en de wereld om zich heen laat Cora alles samenvloeien in Puur Zijn. 

Meer info op www.puurzijn.be 

 

 

Op het programma:

We lichten een tipje van de sluier op;-)...

 

 

🌙Wonderlijke cycluswijsheid, lichaamsbewustzijn

Hoe zitten wij in elkaar? Wat zijn de maandstonden nu precies?  Welke impact heeft dit op mij? Wat kan ik verwachten aan het begin van de puberteit? Hoe bereid ik mij praktisch voor op die eerste maandstonden? 

Marieke neemt je mee in de wonderlijke wereld van de vrouwelijke cyclus. Jullie gaan samen met haar op ontdekkingstocht en beleven het ritme van onze innerlijke seizoenen. Creatief en speels, zien we hoe nieuw leven ontstaat, leren we de maandstonden beter kennen en bereiden we ons positief en praktisch voor op de menarche (de eerste maandstonden) en de veranderingen in de puberteit. 

 

🌙Vrouwenkruiden, aromatherapie

Cora loodst ons doorheen het geurige, kleurrijke, boeiende landschap van planten, bloemen, kruiden, oliën,... Hoe kunnen we ons door de natuur om ons heen ondersteunen en dit doorheen de verschillende fasen van onze cyclus heen? Wandelend, ruikend, proevend, voelend op ontdekking:-). 

 

🌙Yoga

Bewust in-en uitademen... Rekken en strekken, contact maken met je lichaam, voelen... Yoga brengt de wervelingen van de geest tot rust en maakt ruimte voor wat je lichaam jou wilt vertellen. Het brengt je terug dichter bij jezelf. Ook fijn als ondersteuning tijdens de verschillende fasen in de cyclus. Goede tips and tricks om in je rugzak mee te nemen.

 

🌙Vrouwenkracht en Rots en water

Stilstaan bij en contact maken met ons wonderlijke lichaam, maakt ons bewust van onze prachtige vrouwenkracht. Ook Rots en Water laat ons in ons lichaam en kracht komen: oefenmomentjes als bouwstenen van een stevige fundering voor ons verdere leven:-).  

 

🌙Creatief aan de slag

Niet zomaar wat geknutsel, maar bijzondere betekenisvolle creaties om te koesteren.  

 

🌙Menarche doorheen alle culturen heen

🌙Verhalen

🌙Hartverwarmende verbindende momenten vol symboliek 

🌙 en nog zoveel meer...

 

 

De prijs

Tot en met 21 maart is er een🐦 Early Bird vroegboekactie🐦: tickets zijn dan 249€/persoon voor de Maandriedaagse.

Vanaf 22 maart is het 279 €/persoon. 

Verkoop tickets via deze link.

 

 

Wat is inbegrepen in de prijs? 

🌙De hele driedaagse aan sessies en workshops, begeleid door Cora Rutgeerts en Marieke Lantsoght in een mooie setting in Vinderhoute, vlakbij Gent

🌙Alle grondstoffen en materialen voor enkele originele creaties die je meeneemt naar huis

🌙Verbindende en onvergetelijke momenten tussen jou en het meisje dat met je meekomt

🌙Catering van Goretti Tack: lokaal, bio, overheerlijk! Njam!

 

Dit weekend is een weekend zonder overnachtingen. Kom je van verder of wil je de feeling en flow tijdens de hele meerdaagse behouden, raden we je aan een overnachting in de buurt te zoeken.

Kamperen kan op locatie zelf (er is een gemeenschappelijke douche en keuken om te gebruiken). Neem hiervoor contact op met Frouke: cartonfou@gmail.com 

Neem gerust contact op met ons voor meer overnachtingsopties in de buurt: info@praktijkrozerood.be

 

 

Maak je eigen krachtdrum op dinsdag 2 juli

 

Wil je graag nog een extra dagje breien aan de driedaagse? Samen met Mieke Hillaert van Dragende Aarde kunnen de meisjes op 2 juli een eigen krachtdrum maken!

 
Elk meisje bouwt samen met haar mama (oma, meter, tante, ...) een eigen krachtdrum.
Een persoonlijk instrument dat hen bij het intuïtief bespelen kan ondersteunen in het
  • rust vinden
  • uiten en loslaten in de klank en ritme wat nog geen woorden vindt (emoties, eigen waarheid, ...)
  • ontluikende vrouwelijke kracht en het verbinden met de oervrouwelijke energie van de Aarde
 

Dus place to be: Tuin van Carton-Fou op dinsdag, 2 juli 2024, van 9u30 tot 18u. 

De prijs voor de workshop "Maak je eigen krachttdrum" is 190€.

Meer info via deze link

 

 

Heel graag tot dan!

Liefs van Marieke en Cora❤️!

 

 

Info en aanmelden

info@praktijkrozerood.be of telefoneren naar 0474/ 40 38 12

Inschrijving graag via deze link.

 

Aankomende data

In Vinderhoute, op een boogscheut van Gent:  Neerstraat 28, 9921 Lievegem (Vinderhoute)

Op zaterdag 29 juni/zondag 30juni/maandag 1 juli 2024.

 

Contact opnemen
Bel me, schrijf me, laat me maar iets weten.
info@praktijkrozerood.be
+32 474 40 38 12
/praktijkrozerood
@praktijkrozerood
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte. Schrijf je hier in, dan stuur ik je af en toe een mailtje.
Met de aanmelding geef je toestemming om het e-mailadres op te slaan voor promotiedoeleinden van Praktijk Rozerood. Meer info: zie 'Legal'.
© Praktijk Rozerood, 2022
0872.929.130
Webdesign door PixelTales
cross