Aanbod

Cycling tienerweekend

Zittend rond het knisperend vuur, in de schaduw van de Maantent heten we jullie van harte welkom op ons bijzonder Tienerweekend!

 

Kom er maar bij... met een krans op je hoofd en een theetje in de hand wandelen we samen doorheen vrouwenland;-).

In contact met de natuur rondom ons, maken we contact met de natuur binnen in onszelf.  Het belooft een boeiende reis te worden! De dragende aarde voelend onder onze voeten, stevig in onze kracht, in verbondenheid met elkaar.

 

Enkele ingrediënten van ons weekend samen: de vrouwelijke cyclus in al haar schoonheid, yoga, kruiden en planten, aromatherapie, creatief knutselend aan de slag, Rots en Water, vrouwenverhalen, het midzomervuur, de Maantent, gezellig cocoonen, dansen, een feestje om onszelf te vieren!

 

Wij zorgen voor een veilige setting, een cocon van vertrouwen, waar elke meisje de ruimte heeft om al haar vragen te stellen en de ruimte krijgt om gewoon "te zijn", in verbondenheid en met respect voor elkaar en de omgeving waarin we ons vertoeven.

 

 

Voor wie?

 

Voor meiden vanaf 13 jaar tot 16 jaar.

 

 

Waar en wanneer?

 

In Vinderhoute, vlakbij Gent. In de mooie tuin van Frouke van Carton-Fou.

 

Op zaterdag 6 juli 2024 van 9u tot 17u en zondag 7 juli van 9u tot 17u.

De 2daagse is zonder overnachting.

 

 

 

Wie zijn wij?

 

 

Img 20240102 195659

Marieke Lantsoght

is vroedvrouw/osteopaat en gefascineerd door het functioneren van het (vrouwelijk) lichaam. Enthousiast, creatief en graag omringd door de natuur.

Met een holistische kijk en een speels karakter geeft ze workshops aan klein en groot over de vrouwelijke cyclus en bereidt ze jonge meisjes voor op de eerste maandstonden en de veranderingen in de puberteit. Ze hecht veel belang aan het stilstaan bij en het vieren van de verschillende overgangsmomenten in het leven , dit ook via mooie rituelen vol symboliek.

Ze laat vrouwen kennismaken met hun eigen cyclus, hun eigen cadans en is Sensiplan consulent.

Meer info op www.praktijkrozerood.be

 

 

Resized 1000005154 2758275497565

Cora Rutgeerts

geeft al vele jaren yoga aan kinderen, jongeren en volwassenen. Met de opleiding Herborist, Aromatherapeut en Theesommelier in the pocket dompelt ze ons onder in de fascinerende wereld van planten en kruiden. Door met kinderen en (jong)volwassenen te werken, merkte Cora op dat in je eigen kracht staan, in jezelf geloven, een plaats innemen in groep,... niet altijd zo evident is. Ze volgde de opleiding van trainer Rots en Water, een weerbaarheidstraining die je, net als yoga, in jouw lichaam en kracht brengt.

Met een zachte gedrevenheid en vanuit een grote interesse in de mens en de wereld om zich heen laat Cora alles samenvloeien in Puur Zijn.

Meer info op www.puurzijn.be 

 

 

 

Op het programma:

We lichten een tipje van de sluier op;-)...

 

🌙Wonderlijke cycluswijsheid, lichaamsbewustzijn

Hoe zitten wij nu in elkaar? Hoe functioneert de vrouwelijke cyclus?  Het ritme van de innerlijke seizoenen? Welke impact heeft dit op mij? Hoe kan ik mezelf tijdens de verschillende fasen in mijn cyclus ondersteunen?

Welke veranderingen zijn er in de puberteit?

Wat zijn mijn grenzen? Hoe respecteer ik de ruimte van de ander? In je kracht staan, hoe doe je dit? ...

Deze thema's zullen gedurende het hele weekend op verschillende manieren benaderd worden.

 

🌙Yoga

Bewust in-en uitademen... Rekken en strekken, contact maken met je lichaam, voelen,... Yoga brengt de wervelingen van de geest tot rust en maakt ruimte voor wat je lichaam jou wilt vertellen. Het brengt je terug dichter bij jezelf.

Ook fijn als ondersteuning tijdens de verschillende fasen in de cyclus . Goede tips and tricks om in je rugzak mee te nemen.

 

🌙Vrouwenkruiden, aromatherapie

Op ontdekkingstocht doorheen het geurige, kleurrijke, boeiende landschap van planten, bloemen, kruiden, oliën,... Wandelend, ruikend, proevend, voelend, ... ervaren hoe ook de natuur er voor ons kan zijn.

 

🌙Vrouwenkracht en Rots en Water

Stilstaan bij en contact maken met ons wonderlijke lichaam, maakt ons bewust van onze prachtige (vrouwen)kracht. Ook Rots en Water laat ons in ons lichaam en kracht komen: oefenmomentjes als bouwstenen van een stevige fundering voor ons verdere leven:-).

 

🌙Creatief aan de slag

Niet zomaar wat geknutsel, maar bijzondere betekenisvolle creaties om te koesteren.

 

🌙De vrouw en haar cyclus doorheen de tijden en culturen

 

🌙Vrouwenverhalen, deelmomenten en nog zoveel meer...

 

 

 

De prijs en wat is hierbij inbegrepen

175 €/persoon voor de 2 workshopdagen gegeven door Marieke Lantsoght en Cora Rutgeerts, inclusief 10-uurtje, lunch en namiddagknabbelingetjes

 

 

Info en inschrijving

info@praktijkrozerood.be

Inschrijven kan via deze link.

 

 

Heel graag tot dan!

Liefs, Marieke en Cora❤️!

 

 

Info en aanmelden

info@praktijkrozerood.be

0474/ 40 38 12

Aankomende data

Tienerweekend, zonder overnachting, in Vinderhoute, vlakbij Gent.

In de mooie tuin van Frouke, van Carton-Fou: Neerstraat 28, 9921 Vinderhoute (Lievegem)

Zaterdag 6 juli van 09u30-17u

Zondag 7 juli van 09u30-17u

Contact opnemen
Bel me, schrijf me, laat me maar iets weten.
info@praktijkrozerood.be
+32 474 40 38 12
/praktijkrozerood
@praktijkrozerood
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte. Schrijf je hier in, dan stuur ik je af en toe een mailtje.
Met de aanmelding geef je toestemming om het e-mailadres op te slaan voor promotiedoeleinden van Praktijk Rozerood. Meer info: zie 'Legal'.
© Praktijk Rozerood, 2022
0872.929.130
Webdesign door PixelTales
cross